Ce este Corpul 3.0?

Acest blog s-a născut din nevoia personală de a pune deoparte resurse adunate cu grijă de pe all mighty Internet. Desigur, nu sunt adunate la întâmplare. Obiectivul este acela de a pune laolaltă informații care să ajute pe oricine dorește sa aiba o abordare integrată a sănătății sale, pentru Corpul 3.0.

Abordarea integrată presupune cunoștințe de anatomie și fiziologie despre corpul nostru, nutriție și sport. Cred că, de la un punct încolo, este importantă și spiritualitatea, dar momentan este un subiect pe care nu îl simt.

Așadar, ce este Corpul 3.0?

Corpul 3.0 este corpul care nu are nevoie de medic, este corpul care nu se va îngrașa niciodata și care poate oricând să alerge 10 km fără cel mai mic efort. Este corpul care va inspira copiii și nepoții.

Corpul 3.0 este evoluția prin întoarcere la bazele puse de natură.

Dar, pentru a întelege ce ne propunem, trebuie sa ne uităm mai întâi la Corpul 1.0 și la Corpul 2.0.

Corpul 1.0 este cel al stramoșilor și al bunicilor nostri. Oameni obișnuiți cu munca fizică în aer liber și mâncarea frugală. A celor care se trezeau la cântatul cocoșilor și se culcau odată cu găinile, la apusul soarelui.

Corpul 2.0 cel al epocii consumeriste, care propăvăduiește confortul. Este corpul celor 3 sau 5 mese pe zi și cel al dietelor bogate în zaharuri și cu gusturi tari. Cel al abundenței industriale și al depărtării de natural. Cel al lipsei de activitate și al somnului puțin. Cel al sedentarismului, al ecranelor și al realitații virtuale.

Corpul 2.0 este cel pe care nu-l vrem. Este cel al instinctelor pierdute, care se îmbolnăvește ușor, este dependent de medicamente și este sortit îmbătrânirii premature.

Așadar, haideți să cercetăm împreună. Să refuzăm să ne tratăm corpul ca pe o cutie neagră în care să băgăm medicamente. Să nu ne mulțumim cu teorii precum cea căreia ne îngrășăm doar pentru că măncăm mai mult decât consumăm. Este ca și cum ai spune că un stadion este plin de oameni doar pentru că au venit mai mulți decât au plecat. Desigur, motivul este cu totul altul. Vreau ca informațiile de pe Body 3.0 sa ne conducă spre adevăratele motive care stau în spatele unor astfel teorii. Prin urmare, voi pune aici informatii care subscriu Corpului 3.0 fără să-mi propun să fac un site medical. Acest site nu este pentru oameni bolnavi cronic, ci pentru oamenii self-aware care vor să fie bine.

Eu sunt inginer, m-am nascut în 1975 (faceți voi socoteala), sunt curios și determinat să trăiesc altfel decât părinții mei care au plecat dintre noi înainte de vreme, rapuși de cancer. Am 12 ani de când am început sa îmbin sportul cu nutriția. Am scăzut în ultimii 12 ani de la 78kg și peste 25%  grăsime corporală la 67kg și mai puțin de 9% grăsime. Am scăpat de psoriazisul care mă sâcâia de aproape 20 ani fără ajutorul vreunui medicament. În fiecare an îmbunățesc performanțele sportive fără a-mi propune obiective îndrăznețe.

Cred în evoluția pe termen mediu și lung sustenabilă, prin înțelegerea fundamentelor și nu în rezultate imediate.

Mă inspir de la:

  • Jason Fung – medic nefrolog din Toronto/ Canada. Jason este specialist în postul intermitent, dietele LCHF (low carb high fat) și în tratarea diabetului de tip 2. Despre dr. Jason fung puteti afla mai multe aici.
  • Dr. Mercola – medic osteopat despre care puteți citi aici. Printre altele, Dr. Mercola a publicat in 2007 cartea Take Control of Your Health.
  • Ori Hofmekler – expert de nutritie si fitness despre care puteți citi aici. Ori Hofmekler este fondatorul Defense Nutrition și, printre altele, autorul cărții The Warrior Diet.

Și sportivii:

  • Rich Roll – un atlet vegan de ultra anduranța în vârsta de 50 de ani. Rich Roll a publicat Finding Ultra: Rejecting Middle Age, Becoming One of the World’s Fittest Men, and Discovering Myself. Despre Rich Roll puteți găsi mai multe aici

rich-roll-collage_fotor

 

  • Mihai Vigariu – triatlonist roman, fost culturist, care face din nutriție o componentă esențiala a programului său de antrenament. Nivelul de detaliu la care a ajuns este unul impresionant, iar rezultatele nu au intarziat sa apară. Mihai a reușit un impresionant loc 3 la Ironman 70.3 Bahrain 2016, fapt ce i-a asigurat calificarea la Campionatul Ironman 70.3. Despre Mihai puteți afla mai multe aici.

vigariu_collage_fotor

Body 3.0

%d blogeri au apreciat: