Ce este Sportul 3.0?

Pentru a vorbi despre Sportul 3.0 ar trebui ca întâi și întâi, să facem sport. Sub orice formă, activitatea este importantă.

Sportul 3.0 ar trebui să însemne o întoarcere către Sportul 1.0. Se spune că cei mai în forma oameni ai antichitații erau sclavii care trăgeau la galere. Ei aveau cel mai funcțional corp. Oricând ar fi putut depași în performanțe orice Olimpian.

Azi, avem de-a face cu versiunea 2.0 care înseamnă numere. Sute și mii de kilometri alergați, bicicliți sau înotati. Zeci și sute de kilograme ridicate la sală. Mii de calorii arse la sală.  Cei mai mulți dintre noi fac sport ori pentru a arde caloriile consumate, ori pentru a-și mări mușchii. Trebuie să vrem mai mult decât atât.

Sportul 3.0 presupune întelegerea corpului și a nevoii acestuia pentru mișcare. Nu poți antrena un câine așa cum ai antrena o maimuță. Este valabil și pentru oameni. Oare este bine pentru noi să alergăm 42km, echivalentul unei curse de Maraton? La urma urmei, legenda spune că soldatul care a alergat de la Marathon la Atena, a murit.

Body 3.0

%d blogeri au apreciat: