Ce este Nutritia 3.0?

Nutriția este o stiință care nu se predă, sau se preda foarte puțin la foarte puțini. Prea puțin. Și, cu toate acestea, este atât de importanta mai ales azi, când ne rupem din ce în ce mai mult de Natură și de fructele sale. Nutriția 1.0 era cea involuntară, în care omul beneficia de mixtul perfect pus la dispoziție de mediul înconjurator: semințe, nuci, fructe, ierburi, ouă, vânat, pește, etc.

Astazi, societetea de consum ne servește cantități imense de produse fabricate în mod intensiv și fără cea mai mică grijă pentru cele mai de baza nevoi ale corpului. Ba mai mult, acestea ne amorțesc instinctele, iar prin agresivitatea gusturilor și a incredientelor care dau dependență, ne fac sa ne negam în mod conștient valorile   care  au cladit în mii de ani organismul perfect al Omului, specia superioară. Aceasta este Nutritia 2.0, cea pe care ne-o servește forțat industria alimentară pe toate canalele, atat de diverse și agresive. 

În acest ocean de hrană otravitoare devine critic să știm să navigăm. Nutritia 3.0 ne va învața să facem cele mai bune alegeri pentru noi și pentru copiii noștri. Până acum câteva decenii, Natura avea grijă de acest lucru. 

Noi suntem totuși o generație norocoasă. Ne mai aducem aminte de vacanțele petrecute la bunici, cele în care plecam dimineața pe baltă sau pe dealuri și munți, ne hrăneam cu fructele furate de prin vecini, reveneam seara arși de soare și ne spălam în copaia cu apă încălzită de soarele de peste zi. Stiți despre ce vorbesc. La cei peste 40 de ani ai mei, am aflat cu emoție și bucurie că putem retrăi acel sentiment de ușor și de bine, pe care ți-l dă o viață activă, dublată de o nutriție corectă. Avem nevoie de atât de puțin!! Ard de nerabdare să vă povestesc.

Asadar, haideți să ne regăsim instinctele naturale! Cu Body 3.0.

 

De asemenea, fiți pregătiți ca în această călătorie a cunoașterii să demitizăm, printre altele,  câteva reguli de aur (până acum) ale pierderii în greutate:

  • Mitul nr. 1: Consumul de grăsimi te îngrașă.
  • Mitul nr. 2: Scăderea în greutate este despre numărul de calorii consumate versus cele arse.
  • Mitul nr. 3: Sa nu mănânci târziu.
  • Mitul nr. 4: Micul dejun este masa cea mai importanta a zilei.

Dacă ești hotărât să explorezi acest blog și să asimilezi cât mai bine informația, te invit să urmezi articolele despre Nutriția 3.0 în ordinea pe care eu o consider cea mai potrivită:

  1. De ce mâncăm?
  2. Ce mâncăm?
  3. Ce sunt caloriile?
%d blogeri au apreciat: